Gode råd

Nefise Özkal Lorentzen

Nefise Özkal Lorentzen

Tyrkisk-norsk filmskaper og forfatter, har blant annet laget en filmtrilogi om islam med Manislam (2014) som siste film.

 

Råd til deg som skal delta:

Når du skriver eller lager dine visuelle fortellinger, husk å gjøre grundig forskning. Les bøker som har forskjellige synspunkter, studer filmer som har mangfoldige livshistorier. Når du tror du har fått nok kunnskap, så ta en liten joggetur. Avlær alt du har lært. Start om igjen. Visualiser teksten din.

Jostein Saxegaard

Jostein Saxegaard

Lektor ved Rosenvilde vgs. i Bærum, underviser i norsk og tysk.

 

Råd til deg som skal delta:

Ytringsfriheten er både abstrakt og konkret: Den er et vakkert ideal og et viktig demokratisk prinsipp, men også en rettighet som berører menneskers liv når den brukes ellers misbrukes. Skriv en tekst eller lag en produksjon som konkretiserer ytringsfrihetens problemer og utfordringer.

Hvilke tilfeller er konkrete eksempler på nødvendig utøvelse eller misbruk av ytringsfriheten? Hvordan belyser disse tilfellene ytringsfriheten og dens utfordringer? Dette er viktige spørsmål som kan vise at ytringsfriheten er noe mer enn et abstrakt prinsipp, at den er noe som angår oss alle.

Amal Aden

Amal Aden

Forfatter, foredragsholder og samfunnsdebattant som har mottatt mange priser.

 

Råd til deg som skal delta:

Skriv eller lag noe du er interessert i. Ha tro på deg selv og prosjektet ditt. Ikke vær redd for å si din mening.

Simen Ekern

Simen Ekern

Forfatter og journalist. Europeere (2015) er hans siste bok.

 

Råd til deg som skal delta:

Still deg selv et viktig spørsmål: Kommer noen til å forandre mening etter å ha sett bidraget ditt? Den som vil overbevise folk om noe viktig, har et bra utgangspunkt. Når så du sist noe som fikk deg til å sperre øynene opp? Når leste du sist noe som fikk deg til å se verden på en ny måte? Hvordan var historien fortalt? La deg inspirere av folk som imponerer deg. Så tar du det videre, og gjør det på din måte.

Lars Laird Iversen

Lars Laird Iversen

Forsker og foreleser i sosiologi. Har skrevet boka Uenighetsfellesskap (2014).

 

Råd til deg som skal delta:

Lag bidrag som er selvstendige og originale. Det er viktigere å tenke nytt enn å rope høyt. De aller beste bidragene finner praktiske og konkrete eksempler der idémessige og politiske motsetninger står på spill. Lykke til!

Nancy Herz

Nancy Herz

Student, foredragsholder og spaltist i Aftenposten. En av vinnerne i Fritt Ord-konkurransen 2014.

 

Råd til deg som skal delta:

Lag eller skriv noe du brenner for, og se på konkurransen som en mulighet til å skape noe som er ditt eget. Prøv å utfordre deg selv.

Følg oss

Send inn

Leveringsfrist innen torsdag 1. mars 2018, kl. 23:59
1 Personalia
2 Bidrag